Дилърите, хванати с дрога в Пловдив, Бойково и Храбрино, пробваха да излязат от ареста

Автор: Plovdiv Now 5833
Дилърите, хванати с дрога в Пловдив, Бойково и Храбрино, пробваха да излязат от ареста

Дилърите, хванати с голямо количество наркотици с пловдивските села пробваха да излязат от ареста. Милен Танчев и Христо Личев обжалваха мярката си за неотклонение, „задържане под стража“ но Апелативен съд – Пловдив потвърди решението на Пловдивския окръжен съд и остави в сила решението.

На двамата са повдигнати обвинения за това, че  на 20 януари 2024 г., в  Пловдив, село Бойково, и село Храбрино, сами и като съизвършители, в съучастие, са държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества в големи количества с общо тегло 7 килограма и 438 грама – марихуана, амфетамин, кокаин. Наркотиците са открити при  претърсвания и изземвания в стопанска постройка в село Бойково, в лек автомобил, управляван от Тачев, в село Храбрино, както и в жилище в Пловдив, собственост на Личев. В сградата, колата и апартамента, както и при личен обиск на Тачев, са били открити общо над 7 кг марихуана, а също така и малки количества кокаин и амфетамин, предназначени за разпространение.    

Апелативните съдии прецениха, че от събраните доказателства до момента, макар и в начален етап на разследването, остава неразколебано обоснованото предположение, че двамата са съпричастни към престъпленията, в които са обвинени. Има опасност при по-лека мярка за неотклонение всеки от двамата да извърши престъпление, тъй като същите имат предишни криминални прояви. Няма опасност да се укрият.

Определението на Апелативен съд - Пловдив е окончателно.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина