Детските градини в Златитрап и Кадиево стават самостоятелни

Автор: Plovdiv Now 22895
Детските градини в Златитрап и Кадиево стават самостоятелни

Две нови детски градини ще се обособят в община „Родопи“. На сесия днес общинските съветници гласуваха предложението на кмета Павел Михайлов  за преобразуване на ДГ „Първа юни“ в село Брестовица чрез отделяне на групите в двете съседни села.

В момента групите в Кадиево и Златитрап функционират като изнесени филиали на забавачката в село Брестовица. Предложението идва след поредица от докладни на кметовете на двете  села – Лиляна Петрова и Анелия Уланова  и решението на жителите на Златитрап срещу сливането на  учебните заведения и позицията им детските градини да започнат да функционират като самостоятелни детски заведения.

За първи път в историята на община „Родопи“  граждани упражниха правото си на пряка демокрация чрез Общо събрание на населението, което се проведе през септември миналата година. Хората сами  взеха решение по въпрос, който е изключително важен за тях. Днес ние просто потвърждаваме тяхната воля. За мен, като кмет, има значение мнението на населението и аз съм длъжен да се съобразя с желанието им“, коментира позицията си кметът Павел Михайлов.

Промяната ще влезе в сила от 1 юни. Тя предвижда градината в  Кадиево вече да се казва „Мир“, а решението е в Златитрап  името  да остане „Първи юни“. Двете детски градини ще функционират като самостоятелни.

Решението беше подкрепено единодушно  от всички присъстващи общински съветници.

„ Това е решение в полза на хората и  местната общност“, сподели председателят на ОбС „Родопи“ Георги Цанков.

На заседанието днес местният парламент взе решение и за създаване на доброволно формирование за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина