Десетки излязоха на протест пред община „Родопи“! Манолова и Каназирева също пристигнаха

Автор: Plovdiv Now 7231
Десетки излязоха на протест пред община „Родопи“! Манолова и Каназирева също пристигнаха

Близо 100 души излязоха на протест днес пред сградата на община „Родопи“ в Пловдив.  Те настояват  да бъде прекратена  дейността на кариерите в Родопската яка. На място са представители на няколко села от района.

Протестиращите са оплакаха от мръсния въздух, който ги задушава ежедневно и алармират, че скоро проблемът ще стигне и до Пловдив.

На място е и областния управител Дани Каназирева и бившият омбудсман Мая Манолова.

„Моят въпрос е къде министърът на енергетиката? Щом има нарушение на концесионния договор, тази концесия трябва да бъде прекратена. С моя екип разглеждаме всички документи и ще предприемем съответните действия. За една концесионна такса от 300 000 лева не може да се продава бъдещето на общината. Бъдещето на нашите деца. Трябва да се спре кариерата и съм сигурна, че вие няма да го позволите“, коментира Мая Манолова относно кариерата в Белащица.

Дани Каназирева също заяви, че ще бъдат извършени всички проверки на концесията в Белащица и добави, че ще се проведе обществено обсъждане във връзка с разширяването на кариерата.

„Още в понеделник ще събера всички контролни органи, които имат отношение и контролират целия този процес, за да можем заедно да вземем мерки още сега, а не постфактум. Защото процедурата е тежка и ако съблюдаваме всеки един детайл наистина смятам, че ще можем да защитим интереса и на Пловдив и на община „Родопи“. Имате моята пълна подкрепа“, заяви пред протестиращите Дани Каназирева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина