Делото срещу близнаците Динкови от Цалапица започна

Автор: Plovdiv Now 5035
Делото срещу близнаците Динкови от Цалапица започна

Автор: Натали Грозева

Делото срещу близнаците Динкови от Цалапица стартира без в хода на досъдебното производство да е разпитан соченият за физически убиец Рангел Бизюрев. Това реши Пловдивският районен съд по време на поредното разпоредително заседание. Магистратите определиха процесът да стартира по общия ред с разпит на свидетели, за да може да се изчака Рангел да даде показания. Това се случи, въпреки че Динкови изразиха готовност да признаят вина, което е тяхно право.

Решението на съда предизвика мигновена реакция у защитника на близнаците и адвокат Светлана Званчева поиска отвод на съда от настоящото производство. Тя заяви, че съществува данни за предубеденост. Званчева посочи, че е на това мнение, защото без доказателства съдията е отменил разглеждането на делото по съкратената процедура, въпреки признаването на вината от страна на Динкови.

Съдът заяви, че не се чувства по никакъв начин предубеден и затова не прие искането на Званчева. Близнаците не пожелаха да дадат обяснения. След решението на съда последваха аплодисменти.

Така делото се отлага и насрочва за месец март, а близнаците остават в ареста.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина