Делото на близнаците Динкови не стартира

Автор: Plovdiv Now 8797
Делото на близнаците Динкови не стартира

Автор: Наталия Грозева

Делото на близнаците Динкови не стартира днес. Причината за това, че прокурорът Димитър Костов направи искане за събиране на нови доказателства, а именно разпитът на арестувания Рангел Бизюрев, който може да промени развоя на делото. Според адвокатката на двамата братя Светлана Званчева обаче това искане е неоснователно, предаде trafficnews.bg.

“Сега се прави ново искане, в такъв случай да разбирам, че прокуратурата не поддържа този обвинителен акт", заяви юристът.

Двамата братя заявиха пред магистратите, че признават вината си описана в обвинителния акт и искат съкратено следствие. След като изслуша страните по делото, съдът взе решение и насрочи заседанието за друга дата, за да бъде допуснат до разпит единственият очевидец на убийството и да бъде разкрита обективната истина. По отношение на мярката за неотклонение магистратите сметнаха, че на този етап тя трябва да остане “задържане под стража”. По думите на съдията е имало данни, че обвиняемите са подготвяли заминаване от страната.

“Те ще останат в ареста, докато не приключи това производство, завърши Боян Кюртов.

“Каквото причиниха на Митко, такива трябва да бъдат и техните присъди. Трябва и те да бъдат закопани, както Митко беше. Защо не му помогнаха?”, каза майката на Димитър Малинов след заседанието.

Динкови бяха изкарани от съдебната зала отново с викове “да го сънувате всяка вечер”, “убийци”.

Делото беше отложено за първия месец на 2024 година, но ако дотогава Рангел не бъде върнат на българските власти, заседание отново няма да има, коментира прокурорът.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина