Дъждът тези дни наводни част от уличната мрежа на Крумово

Автор: Plovdiv Now 2812
Дъждът тези дни наводни част от уличната мрежа на Крумово

Дъждът през изминалите дни наводни част от уличната мрежа на Крумово. Това отключи недоволство у граждани, които се обърнаха към trafficnews.bg, за да изкажат недоволството от управлението на селото и финансите му. Според гражданинът, подал сигнал, през 2024г. Крумово е оставена с нищожен бюджет, а инвестициите в населеното място са малко.

През последните 5 години се ремонтираха 4-5 улици, но това не е достатъчно. Липсва и канализация, което е най-големият проблем. От общината, ще кажат че толкова преди тях никой не е правил и ще бъдат прави. Въпросът е защо през настоящата 2024 г. селото е оставено с почти нулев бюджет? Докато повечето големи села се развиват през последните години, то едно от големите села в община „Родопи“ е на опашката по заделени средства, заедно със села с жители от 20 до 300 на брой“, се посочва в сигнала.

Гражданинът отчита, че са заложени държавни пари за изграждане на спортен стадион в селото, което ще коства 1 800 000лв., но подчертава, че има по-належащи инвестиции.

Жалко е също, че и двамата селски общински съветници подкрепиха този ,,нулев“ бюджет за селото си по незнайно какви причини“, подчертава той, визирайки гласуването им по време на сесия на Общинския съвет, в която се разпределяха средства за населените места в нея. Тогава бе взето решение за Крумово да бъдат отделени 1,82% от общите средства на общината, или 263 251 лв..

В коментар кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов подчерта, че инвестициите в населеното място не са спрели. През настоящата година е предвидено да бъде осъществен проект за второстепенна канализация, съпътстваща съществуващ главен колектор. Ще бъде реализиран и проект на външен отвеждащ канал до ГПС – Пловдив.

Кметът посочи, че освен това са заложени средства за изграждането на туристическа инфраструктура, както и парк около Руската могила, включващ нови паркови настилки и озеленяване с общо площ от 2800 м2.. Пространството ще се сдобие с осветление, нови пейки и чешма.

Предвидено е още да бъде извършен текущ ремонт на ул. "Опълченска" в частта, компроментирана след изграждане на канализация, допълват от общината.

От администрацията уточняват, че спортният стадион, за който са делегирани 1 822 000лв., ще включва терен за футбол, волейболно игрище, тенис корт и баскетболно игрище. Ще има още съблекалня, трибуни и паркоместа за посетителите. Общата площ на съоръжението възлиза на 15 дка..

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина