Крупният имот от над 18 дка попадна в ръцете на частния съдебен изпълнител Людмила Мурджанова, заради дългове на дружеството собственик - "Спорттур" ЕООД. Капиталът му е на "К-И инвест холдинг", която от своя страна е еднолична собственост на Иван Маринов. Върху част от фирменото му портфолио има запори заради извършен залог на търговско предприятие срещу теглене на кредит от 4,8 милиона лева от Българската банка за развитие и още 1,88 млн. лихви.

Последният запор върху фирмите на Маринов е от юли 2023 година. Първо заради търговски спорове, а след това и заради проблеми с изплащането по кредти, върху хотела е наложена възбрана, а имотът е обявен за публична продан, като процедурата е отворена за пореден път, след като цената на хотела е била коригирана. Върху комплекса има и още възбрани от други  банки и фирми-кредитори. 

Целта е с парите от продажбата на "Беркут" да бъдат погасени вземанията на банкатите кредитори, както на други компании, към които има натрупани дългове. Освен, че дружествата на Маринов – "Спорттур" ЕООД, "Бибъл Комерс" ООД и "Кавен Ирадис" ЕООД, "Бизнес Хотел Беркут", "К-и пропърти", "Си имоти", "Верси логистикс" са заложени в ББР за над 4,8 милиона, спа комплексът е и ипотекиран. 

Продажбата на хотела включва терена от над 18 дка в местност "Манастирския път", четириетажен хотел със застроена площ от 440 кв.м., ресторант от 220 кв.м., двуетажен спацентър със застроена площ от 240 кв.м., двуетажна сграда със затроена площ от 1200 кв.м., басейн, и 6 къщички за настаняване с квадратури между 60 и 80 кв.м. В цената са включени и още 6 по-малки парцела, помощни сгради - спа, спортни и детски съоръжения. Обща застроена площ на комплекса е 2665 кв.м., а разгърната застроена площ /РЗП/: 3473 кв.м. 

Търгът ще се проведе между 15 октомври и 15 ноември, а дали има интерес към имота ще стане ясно на 16 ноемрви, когато ще бъдат отворени офертите.