Брестовица чества 150 години от създаване на НЧ „ Съзнание 1873“

Автор: Plovdiv Now 3553
Брестовица чества 150 години от създаване на НЧ „ Съзнание 1873“
Ръководството на Народно читалище „Съзнание 1873” в село Брестовица ще отбележи 150 години от създаването му.
Честването на знаменателната годишнина започва тази събота, когато в църквата „Свети Теодор Тирон“ ще бъде отслужена заупокойна литургия за починалите читалищни дейци. Панихидата започва в 10:30 часа.
На 27 ноември, понеделник, от 10:30 часа във фоайето на читалището ще бъде открита фотоизложбата „ НЧ „Съзнание 1873“-минало, настояще и бъдеще“. Програмата на тържествата продължава в сряда с награждаване на най-добрите рисунки в конкурса „Моето читалище“ и откриване на изложба с творбите на участниците. Началото е в 18:00 часа.
Кулминацията на тържественото отбелязване на 150-тата годишнина от създаване на НЧ „Съзнание 1873“ е в събота, 2 декември, когато на сцената на читалищния салон ще се качат всички самодейци и ветерани към културната институция за празничен концерт. Той започва в 18:00 часа.
„ 150 години Брестовица има едно огнище на българщината, един прозорец към света, наричан „Читалище”. Сто и петдесет години – живот на много хора и поколения, умножени по стотици деца, младежи и девойки, по стотици обикновени хора, прекрачили неговия гостоприемен праг и влезли в храма на самодейността. Сто и петдесет години се сменят поколение след поколение на брестовишка сцена, сто и петдесет години тя не осиротява, а разпалва огъня, наречен любородие. Заповядайте, приятели, заедно да отбележим 150-тата годишнина от основаването на читалището в Брестовица“, канят от ръководството на читалището.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина