Бойко Борисов: Родопите са основен приоритет на правителството

Автор: Plovdiv Now 8393
Бойко Борисов: Родопите са основен приоритет на правителството

Премиерът Бойко Борисов беше на обиколка и в Родопите.

"Това са големи усилия и големи строежи, които се правят в Родопите - навсякъде нови пътища, детски градини. Навсякъде в момента се строи - пътища, детски градини, всичко. Направеното остава, хората ще го ползват, а приказките на много мои опоненти заминават", това заяви премиерът Бойко Борисов при инспекция на новия път край село Абланица, Благоевградско.

По-рано премиерът разгледа новата компостираща инсталация в Барутин, която предстои да бъде въведена в експлоатация. Тя ще обслужва пет общини - Девин, Борино, Сатовча, Сърница и Доспат.

„Родопите са основен приоритет на правителството наред с образованието и здравеопазването“, акцентира премиерът Борисов.

Представителите на местната власт в Доспат изказаха благодарност към българското правителство, което само за последните 4 години е оказало сериозна финансова подкрепа на общината. А това води и до развитието на региона. Сред съоръженията, в които се влагат средствата, е новият градски център в Доспат на стойност 4,5 млн. лева и разположен на 13 декара площ. Финансирането е отпуснато от Министерския съвет в рамките на настоящата и миналата година.

Министър-председателят Борисов изтъкна, че в малките населени места неизменен приоритет на държавата продължава да е подобряването на инфраструктурата. Премиерът разгледа също обновената спортна зала в Доспат и реновираното училище, в което се обучават 300 ученици.

„Важно е хората във всяко едно населено място да виждат помощта от българската държава“, категоричен бе министър-председателят Бойко Борисов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина