Близки на убития Митко от Цалапица за пореден път се събраха за протест пред Съдебната палата в Пловдив малко преди да започне да се разглежда второто дело на двамата близнаци Борислав и Валентин Динкови, видя trafficnews.bg.

Припомняме, че първото разпоредително заседание пропадна, заради противоречивите им показания. Според обвинителния акт братята са спомогнали Рангел Бизюрев да избегне наказателно преследване, без да са се споразумели с последния преди да е било извършено самото престъпление. Искането на протестиращите е делото на близнаците да бъде предадено на Окръжна прокуратура и да им бъдат повдигнати по-тежки обвинения.

“Никой не мисли, че само Рангел е участвал в това, има и други”, коментират още те.

Протестиращите бяха с плакати в ръце, на които гласяха “Искаме адекватни присъди! Доживотен затвор без право на замяна.”

“Искаме делото да се отложи, докато Рангел не бъде върнат в България. Очакваме, че той ще преобърне хода на делото. Близнаците до сега прехвърляха вината на Рангел. Човек има противоречиви показания единствено, когато не казва истината”, зави през сълзи братовчедката на убития Митко.

Жители на селото дойдоха да подкрепят близките на убития, настоявайки за справедливост. Както съобщихме,  преди два дни Рангел Бизюрев беше арестуван в Дания след 4-месечно разследване. Той е задържан в провинциален град в скандинавската държава. Започнал е работа във фирма за почистване на стъкла и е бил следен. Към момента не е ясно кога ще бъде върнат на българските власти. След края  на делото протестиращите ще се отправят към прокуратурата, където протестът ще продължи до 12:00 часа.