Бизюрев отрича близнаците да са удряли Митко, но измислили заравянето му

Автор: Plovdiv Now 9348
Бизюрев отрича близнаците да са удряли Митко, но измислили заравянето му

Автор: Георги Тошев

"Борислав не е удрял Митко,той стоеше в колата и мислеше, че само ще поговорим.Валентин не знаеше защо ни е кирката и лопатата.  След като го заровихме, Валентин ми звънна и ми каза, че вечерта по някое време ще положат строителни отпадъци отгоре на мястото. Аз не съм ги карал да го правят”. Това заяви Рангел Бизюрев в разпита си по делото за укривателство спрямо близнаците Динкови от Цалапица. За първи път след жестокото престъпление и ареста на братята, тримата стоят рамо до рамо. Днес започнаха разпитите на свидетели и вещи лица, след като съдия Спасимир Здравчев пожелае делото да се гледа по общия ред с разпит на всички п оделото. Както по-рано съобщихме първи започна да разказва Рангел Бизюрев, предаде trafficnews.bg.

"Над 3 години сме близки приятели с Борислав и Валентин. Димитър го познавам от повече време. Излизали сме заедно, не сме имали проблеми никога, но последните 2 години живеех в Пловдив, после бях в Германия. Нямах никакъв контакт с него. На 20 юли вечерта бяхме заедно с Борислав на едно барбекю. После дойдоха други хора, общи приятели на групата. Тогава разбрах, че Димитър е говорил някакви работи по мой адрес, лоши думи, без никаква причина. Казал е, че съм долна мастия, боклук", каза Рангел.

След тези думи на Бизюрев, един от присъстващите каза, че Митко не е излъгал с това, което е казал.

Обвиняемият заяви, че това му било заявено от Йордан Пунгеров, а той бил учуден, защото не е имал контакт с Митко от дълго време. „Единствените ни виждания бяха в деня, когато си дойдох и нямаше никакъв проблем. Вторият път пак беше на случаен принцип в магазина на центъра. Казахме си какво става как си, добре съм и приключихме. Когато разбрах, че е говорил тези работи за мен, това много ме ядоса, заболя ме, и тогава помолих Борислав да му пише по Месинджър да се видим. Той му отговори, че си е у тях, качихме се на Борислав на колата (мерцедеса) и тръгнахме, за да го вземем след 5мин. Аз изчаках. Те дойдоха двамата с колата, спряха. Прозорецът на Митко беше отворен и седеше на предната дясна седалка. Попитах го защо ме е псувал и той в първия момент каза няма да ти отговоря и аз отворих вратата и той слезе," поясни обвиняемият.

По разказ на Рангел, той попитал Митко -„какво съм ти направил" , а убитото момче отвърнало, че не е длъжен да говори с него и няма да даде никакви отговори. Тогава Бизюрев го е бутнал един път. „Бяхме на 2 метра от колата, бутнах го, а той се опита да ме блъсне. Аз се защитих и му нанесох 2 удара. В торса от дясната страна. Той пак опита да ме удари, но не можа. Последваха нови 2 удара от ляво, пак в областта на торса. Един удар в корема и едно блъскане пак в гърдите и той се удари в дърво. Ударът в корема беше последен, след блъскането в дървото. Тогава той падна на земята и каза "спри" много лошо ме удари и аз спрях”, заяви пред съдията мъжът.

 Той разказа още, че се е върнал при Борислав в колата, но при качването видял Митко как се изправя. По думите на Рангел, той и близнака потеглили, но преди да излязат на главната улица казал на Борислав да спре колата и той обърнал. „Аз слязох и се върнах. Митко беше на повече от 20 метра от мястото, на което падна. Нямаше признаци на живот, очите му бяха отворени. Проверих му пулса, но нямаше признаци. Върнах се при Борислав и се качих в колата и му казах, че нещо не е наред и май е мъртъв. Колата работеше, направи 3 десни завоя и влезна в парка на същата улица. Борислав караше през цялото време. Осветихме го с фаровете слязохме 2-мата от колата и Борислав също го погледна и му провери пулса, но нямаше промяна. Тогава той ми каза "вземи му телефона", качихме се в колата и тръгнахме в неизвестна посока. Борислав каза да му извадя сим- картата и счупи телефона. Личната карта също му беше в калъфа на телефона”, допълни обвиняемият.

Рангел разказа, че при безцелното им пътуване са се озовали на някаква стара сграда и  Борислав му казал да изхвърли там телефона и личната карта, за да се върнат в селото. По думи на свидетеля, той казал на близнака да видят отново какво се случва, но Митко  бил на абсолютно същото място без промяна. „В това време аз бях в абсолютен стрес. Когато се върнахме отново в същата улица, влязохме с колата напред с фаровете, видяхме, че той е там, Борислав обърна колата и влезе със задницата назад. Отвори багажника и каза дай да го сложим в багажника. Направихме го и потеглихме. През това време той се обади на брат му Валентин и му каза да вземе кирка и лопата. Отидохме на въпросното място, където беше заровен Димитър. Валентин дойде с друга кола, донесе  кирката и лопатата. Борислав отвори багажника и Валентин също видя Митко. Валентин също му провери пулса, нямаше. Отидохме на 20-30 метра от пътя и изкопахме  дупка аз и Борислав, Валентин не е помагал. Пренесохме Митко, сложихме го в дупката, заровихме го и си тръгнахме. Валентин по никакъв начин не е помагал”, завърши Рангел.

Той категорично заяви, че друг освен него не е удрял Митко, като отново поясни, че Борислав е стоял в колата.

Последваха въпроси от страна на държавното обвинение и защитниците към заподозрения за убийството. След тях той разказа, че улицата е била осветена, но не се е виждало добре, заради дърветата, като поясни, че Борислав също се уплашил и бил в паника. „Други хора не е имало в района. Борислав не е казал на Валентин за какво са кирката и лопатата. Не съм казал на Борислав, че имам намерения да се бия, а само да поговоря с Митко”, каза Бизюрев. Той не знае кой е поставил строителните отпадъци, като разбрал, че те двамата са сложили строителните отпадъци. „Валентин ми звънна и ми каза, че вечерта по някое време ще положат строителни отпадъци отгоре на мястото. Аз не съм ги карал да го правят, категорично. От мястото си тръгнах отново с Борислав, а Валентин с неговата кола,”завърши виновника.

Според Бизюрев отговорите на Митко са го провокирали да го удари.

След това стана ясно, че днес няма да бъдат изслушани експертизи, защото третият експерт е в болничен и не присъства в съдебната зала. По тази причина бе освободен и криминалният психолог Тодор Тодоров. След Бизюрев ще продължат разпитите на полицаите.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина