Алкохолният бос от Първенец отново се изправи пред съда, иска си десетте бона гаранция

Автор: Ива Модова 10721
Алкохолният бос от Първенец отново се изправи пред съда, иска си десетте бона гаранция

Алкохолният бос от Първенец – Тодор Неделчев, отново се изправи пред Апелативен съд. Той бе депозирал жалба за изменение на мярката му за неотклонение от „парична гаранция” в „подписка”. Като мотиви, защитата му изложи факта, че в момента той така или иначе е с наложена мярка „задържане под стража” от Специализирания съд по друго дело.

Освен това той е осъден на две инстанции с ефективна присъда за катастрофата с велосипедист в центъра на Пловдив.

Припомняме, че тежкото произшествие стана на кръстовището на ул. „Авксентий Велешки“ и ул. „Велико Търново“. При управление на автомобил  „Нисан Навара“, Неделчев е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 85-годишен мъж, който е карал велосипед.

Преди фаталния инцидент водачът има зад гърба си над 30 наказания за нарушения на пътя - фишове и наказателни постановления. Голяма част от тях са за превишена скорост. 

През март тази година магистратите от Апелативен съд го наказаха с две години и шест месеца лишаване от свобода. Той е наказан и лишаване от право на управление на МПС за срок от 3 години и 6 месеца. 

Още тогава съдът му наложи мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 10 хиляди лева. Днес тази мярка бе обжалвана, а състава на Апелативен съд уважи искането на Неделчев. Парите ще бъдат отпуснати от сметката на съда още днес.

В момента Неделчев е подсъдим за производство на фалшиви пари. 34 000 фалшиви монети с номинал 2 паунда бяха открити при обиска в дома на алкохолния бос, която бе проведена от ГДБОП на  13 юни, в Първенец. Неделчев е бил водач на престъпната група, която се занимава с производството и пласирането на ментетата. 

Припомняме, че отново по линия на безакцизния алкохол, фабриката на Неделчев бе ударена от Икономическа полиция през август. Спецакцията започна, след като служители на Гранично полицейско управление - Варна заловиха половин тон алкохол без акцизен бандерол. Алкохолът е открит в микробус на завода, който е спрян за проверка на пътя Варна - Бургас. В него са открити 150 тетрапак опаковки от 5 литра и 3 литра с етикети на различни видове вина.

При проверка се оказало, че те са пълни с ракия, уиски, водка и мента. В буса са открити и редовни стъклени бутилки със същите алкохолни питиета. Прокурорът обясни, че предстои да се установи дали те са били мостри за пласмент на нелегалния алкохол и дали стоката идва от винпрома. По документи стоката била предназначена за варненска фирма. Задържани са шофьорът на буса, синът му и още един пътник - и тримата са от Първенец.

Това е поредната акция във винпрома, собственост на фирма "Джиро Трейд”.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина