4 нови футболни игрища ще се появят в община „Родопи“

Автор: Plovdiv Now 6441
4 нови футболни игрища ще се появят в община „Родопи“

Община „Родопи“ кандидатства пред Министерство на младежта и спорта за изграждането на нови футболни игрища в селата Брестовица и Цалапица. Това обяви председателят на общинския съвет Георги Цанков, след като той и колегите му приеха решението на последната сесия. На този етап общината участва с едва 3% депозит от необходимите средства за строителството.

Освен това по предложение на съветника Христо Седмаков местният парламент одобри и старт на проектирането на още едно игрище – в село Златитрап. За тази дейност бяха гласувани 6 000 лева от общинския бюджет, разказа Цанков. Той припомни, че по друг проект ще се изгради и футболно игрище за училището в село Кадиево. Неговото финансиране пък идва от изгодния заем, теглен от общината от ФЛАГ – фонд за органите на местното самоуправление в България. С този заем се реновират основни улици, както и осветлението в повечето села от територията на „Родопи“.

Така министадионите, които може да се появят в общината, стават общо 4. Грижата за младите и спорта следва да бъде приоритет за нашата община, защото спортът е не само здраве, но и култура, подчерта председателят на местния парламент на „Родопи“ Георги Цанков.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина