Затвор за мъж, заловен да превозва мигранти край Стряма

Автор: Plovdiv Now 6631
Затвор за мъж, заловен да превозва мигранти край Стряма

Осъдиха на 10 м. затвор 38-годишен мъж, заловен да превозва мигранти край Пловдив, съобщиха от Районна прокуратура - Пловдив. Той е признат за виновен за това, че на 4 ноемви 2023 г. в землището на с. Стряма, обл. Пловдив, противозаконно е подпомогнал десет чужденци, граждани на Мароко, да преминават незаконно през страната, като деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство - лекотоварен автомобил, марка „Фолксваген".

На 4 ноември 2023 г. полицейски патрул спрял за проверка в землището на с. Стряма, обл. Пловдив, лекотоварен автомобил, марка „Фолксваген“, управляван от Л.Й. Установено е, че в колата пътували десет чужденци, граждани на Мароко.

Районен съд-Пловдив е наложил на Л.Й. наказание от 10 месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим, глоба в размер на 2500 лева, както и отнемане на лекотоварния автомобил „Фолксваген“, с който са превозвани мигрантите,  в полза на държавата. Наказанието е наложено след споразумение, одобрено от Районен съд-Пловдив.

Определението на съда е окончателно.

Снимката е илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина