Започва фестивалът на бирата в Раковски, оркестър “Орфей“ повежда хорото

Автор: Plovdiv Now 1314
Започва фестивалът на бирата в Раковски, оркестър “Орфей“ повежда хорото

Градският стадион в Раковски от днес става арена на тридневен бирфест, а стотици маси ще съберат хилядите местни жители и гости от други населени места. Традиционното събитие се организира от Община Раковски под патронажа на кмета Павел Гуджеров, който ще открие официално 12-то издание на „Раковски Бирфест” .

Биреният фестивал се провежда от лятото на 2008 година. През годините на сцената са гостували много звезди на „Пайнер“, изпълнители от музикални тв реалити формати, известни български оркестри, местни таланти, както и много рок-групи.

Събитието ще се състои на 9, 10 и 11 август от 20:00 часа на Градския стадион „Георги Раковски“.

Елегантни тематични шатри ще предлагат известни марки пиво, а за леещата се нонстоп бира е осигурено и подходящо мезе.

За малчуганите ще има атракции, батути, надуваеми замъци и пързалки, захарен памук и много балони. В петъчната първа вечер на сцената на Бирфеста  хорото ще завие оркестър “Орфей” на Георги Янев, а старите самодейци от ансамбъл “Слав Бойкин” по традиция ще изнесат  едночасов концерт.

Събота е определена за поп-фолк фиеста с песните на фолк фуриите Гергана и Ани Хоанг и атрактивният Dj ONIX, а в неделната вечер на 11 август градският стадион в Раковски ще се преврърне в рок зона с Теди Кацарова и Дичо и приятели, както и децата от местната музикална школа "Кампа Рекордс".

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина