Започна ремонтът на четири улици в Раковски ВИДЕО

Автор: Plovdiv Now 11602
Започна ремонтът на четири улици в Раковски ВИДЕО

Започна ремонтът на четири улици в Раковски. Първа копка по проект „Реконструкция на част от уличната пътна мрежа в Раковски” бе направена на ул. „Димчо Дебелянов” с дължина 426 м., ул. „Котел” с дължина 352 м., ул. „Стефан Стамболов” с дължина 370 м. и ул. „Васил Петлешков” с дължина 1152 м, намиращи се в кв. Ген. Николаево. Проектът включва също хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация за осигуряване безопасност на движението. Ремонтните дейности няма да засегнат съществуващите подземни комуникации. Срокът за изпълнение е 200 дни.

„Това е първият тежък и сериозен проект, с който се захванахме през 2016 г., и към днешна дата започваме реално да изпълняваме. Благодаря на всички колеги, които работят за това съвсем скоро в Раковски да имаме нови улици”, каза по време на официалната церемония кметът на общината Павел Гуджеров.

Общинско предприятие "Благоустрояване и превенция" в Раковски ще ремонтира общо 7 улици в селата Белозем и Стряма, както и в самия град Раковски, като стойността на дейностите възлиза на 2,5 милиона лева, отпуснати от Министерски съвет в края на миналата година.

Припомняме, че в Раковски беше вече даден стартът на строителната дейност по изграждане на улиците в общината. От ОП “Благоустрояване и превенция“ се възползваха от хубавото време, за да започнат работа според годишния общински план за благоустройството на уличната мрежа.

Първа копка на улица „Братя Миладинови“ в селото беше направена през февруари. Улицата е с дължина 500 метра или 3 500 кв.м и вече е на етап асфалт. 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина