Ушиха 900 знамена за посрещането на папа Франциск в Раковски

Автор: Милен Ангелов 7074
Ушиха 900 знамена за посрещането на папа Франциск в Раковски

Преодължава трескавата подготовка за посрещането на главата на римокатолическата църква в Раковски. Освен от хиляди поклоници, на 6 май папа Франциск ще бъде посрещнат и от близо 900 знамена, изработени в негова чест. Те са произведени във фабрика в град Първомай, която не за първи път прави подобна нестандартна поръчка.

От около месец и половина екипът на производствената база се занимаваме с ушиването на знамената, свързани с посещението на папа Франциск. Като разновидност производството им премианава в 4 отделни линии - българско, европейско, знаме на град Раковски и знамето на Ватикана.

Едно знаме се изработва от много хора. То най-напред минава през кроячките, на някои от знамената се слага щампа, самото знаме трябва да бъде ушито, изгладено, а понякога се налагат и довършителни работи, разказа Теодора Кирякова, която участва в изработването на поръчаните от община Раковски знамена.

За служителите на фабриката, които са ангажирани с тази дейност работата е много отговорна. Най-големият ушит флаг е с дължина 10 метра и ще бъде поставен на някоя от високите сгради в Раковски.

Това не е първата подобна поръчка за собственика на фабриката за знамена в град Първомай. "Преди 17 години при посещението на папа Йоан Павел Втори за първи път изработихме знамената на Ватикана и сега за втори път за посещението на папа Франциск", сподели управителят на фабриката Атанаска Велчева. По думите й всички знамена са били ушити съобразно изискванията, които са предварително съгласувани с отдел "Протокол" на Ватикана. И допълва, че е невероятно за един човешки живот да успее с екипа си да участва в подготовката и в посрещането на двама толкова височайши гости.

Подробности по темата, вижте във видеоматериала на ТРАФИК ТВ:

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина