Учители от Европа правят сапуни в “Работилницата на Каритас“ СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 9766
Учители от Европа  правят сапуни в “Работилницата на Каритас“ СНИМКИ

Учителите от Кипър, Испания, Хърватия и Словения, които са на посещение  в ОУ „Христо Смирненски” по програма „Еразъм +”, посетиха социалното предприятие „Работилница на Каритас“. Чуждестранните гости останаха впечатлени от организацията по производството на сапуни и свещи, както и от отношението на директора Венцислав Чавдаров.  Той им разказа за същността на работилницата и обясни как се изработват ръчни сапуни и свещи по метода „разтопи и излей“.

Гостите бяха очаровани от това, че „Каритас“ е осигурил възможност за работа на хора от уязвими групи в неравностойно положение – хора с увреждания, дългосрочно безработни и др. Учителите дори взеха участието в трудовите дейности, като видимо изпитваха удоволствие от работата.

„Трудът ни избавя от трите най-големи злини: скуката, порока и бедността”, заяви Венцислав Чавдаров, а служителите на „Каритас Витания“ добавиха, че искат един ден да запишат в историята на социалното предприятие „трудът възвърна достойнството, самочувствието и уважението на всеки един работещ в работилницата на „Каритас“.

Учителите, придружавани от Деяна Пейкова, си тръгнаха доволни, като не пропуснаха да си купят сапуни и свещи за спомен от „Работилницата на Каритас“.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина