Ученици от Белозем почистиха училищния двор и дариха книги СНИМКИ

Автор: Валерия Василева 10632
Ученици от Белозем почистиха училищния двор и дариха книги СНИМКИ

"Лига на класовете" се провежда за първи път в Община Раковски и има за цел да покаже най-ефективните и интересни доброволчески, благотворителни и и образователни инициативи, в които учениците могат да се включат. Училище "Гео Милев" в село Белозем взе участие в "Лига на класовете" с няколко изяви.

Учениците от 4 б клас с класен ръководетел г-жа Тотка Андреева проведоха две инициативи. Първата от тях бе съвместно с родителите. Всички деца от 4 б клас, заедно със своите родители почистиха училищния двор. Втората инициатива бе посветена на Деня на народните будители. Учениците и техните родители закупиха книги от български детски автори. Една част от тези книги учениците от 4 б клас дариха на училищната библиотека. Другата част те занесоха в НЧ "Просвета" Белозем.

Децата бяха радушно посрещнати от секретаря на читалището г-жа Елена Узунова. Там учениците изнесоха кратък рецитал със стихове на Дора Габе, Ран Босилек и други автори на детска поезия. След рецитала те дариха книгите на читалището.

Ученици от 2 б клас с класен ръководител г-жа Пенка Джатова също дариха книги на училищната библиотека. "Децата с много ентусиазъм и вълнение се включиха в това благотворително дело", разказаха от училището. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина