Убиха мъж в Стряма, тормозил дълго време приятелката си

Автор: Plovdiv Now 17157
Убиха мъж в Стряма, тормозил дълго време приятелката си

Автор: Наталия Грозева

57-годишен мъж е бил убит в село Стряма, след като дълго време е тормозил жената, с която живеел на семейни начала. За престъплението е задържан синът й - Тошо Кръстев /43/, който е в ареста с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", научи TrafficNews. Убийството е станало в сряда срещу четвъртък, час след полунощ. До този момент от Областната дирекция на полицията не са съобщили за престъплението. 

Янко Филипов живеел с майката на Кръстев от няколко години. Жената не била добре със здравето, но въпреки това Янко редовно издевателствал над нея. Често злоупотребявал с алкохол и пиян се карал с жената, като дори я удрял. В сряда вечерта Янко и Тошо били във фургона, в който живеела жената, след като къщата й преди време се срутила. По-вързрастният мъж се напил, започнал да крещи на жената и двамата се скарали.

Тошо отишъл до дома си, за да сготви и два часа по-късно се върнал с яденето, но вече на градус. Докато готвил, изпил три големи ракии. Във фургона заварил майка си и леля си с пияния Янко. Пак се скарали, а Янко взел един кол и се нахвърлил върху майката и сина. Те от своя страна се обадили на 112 и подали оплакване. Патрул на РУ - Раковски открил пияния Филипов и му съставил протокол, в който бил предупреден да не тормози повече семейството. Това обаче още повече разярило Филипов и той се върнал отново с кола при жена си. Скарал се с Тошо, който взел нож и го забил в гърба му. Последвало боричкане, в което по-младият мъж му нанесъл 10 прободни рани. Янко издъхнал преди да дойде линейка, а убиецът се обадил на 112 и съобщил за престъплението. 

Той е бил отведен в районното, а Окръжна прокуратура му е повдигнала обвинение по чл. 115 за предумишлено убийство. В петък съдът му е наложил постоянна мярка за неотклонение.  

Снимката е илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина