Три класа между 5-ти и 12-ти клас вероятно ще започнат да учат присъствено

Автор: Plovdiv Now 6100
Три класа между 5-ти и 12-ти клас вероятно ще започнат да учат присъствено

Три класа между 5-ти и 12-ти клас вероятно ще започнат да учат присъствено в началото на февруари. Това съобщи здравният министър Костадин Ангелов, който посети Раковски, заедно с премиера Бойко Борисов по-рано днес. Това ще се случи, ако заболеваемостта продължава да спада. 

Премиерът Борисов заедно с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов и министъра на труда и социалната политика Деница Сачева днес посетиха училището в Раковски, за което правителството отпусна над 500 000 лева.

Средствата са част от тригодишната програма на Министерството на образованието и науката за изграждане и реконструкция на ясли, детски градини и училища. Общо по програмата се предвижда да се отпуснат 210 млн. лв. – по 70 млн. лв. за всяка от трите години, в които ще действа програмата.

Тримата разгледаха и изграденият спортен комплекс в града. Той разполага с два тенис корта, игрища за баскетбол, стрийтбол, футбол, волейбол. Амбицията на местната власт е да построи и голяма многофункционална спортна зала.

„Това е другото богатство, което успяхме да постигнем - колкото може повече хора да остават в по-малките населени места. А те като имат чист въздух, природа, красота, училища, детски градини, ясли, индустриални зони, като имат поминък, защо да отиват в големия град“, заяви министър-председателят.

Премиерът подчерта, че младите хора в България се чувстват по-сигурни, което се дължи на ежегодното увеличение на доходите, и създават семейства. „И за радост - навсякъде има ръст на раждаемостта“, изтъкна министър-председателят Борисов. В този контекст кметът на Раковски Павел Гуджеров изказа благодарност към премиера за това, че правителството осигури финансиране за изграждането на чисто нова детска градина в близкото село Чалъкови за около 1,8 милиона лева. Проектът по изграждането вече е стартирал.

Министър-председателят Борисов припомни, че само за София м. г. правителството осигури допълнителни 65 милиона лева за 23 детски градини, а отделно се отпускат още много средства и за детските градини в малките населени места. „А за децата на докторите и сестрите осигурихте 3,5 милиона лева за детска градина в двора на Александровска болница“, посочи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който бе заедно с премиера в Раковски. „Това са все пари на данъкоплатците, но обслужват доктори, учители и всички семейства – затова са насочени на правилното място“, категоричен бе министър-председателят Борисов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина