Три години затвор грозят ромката, обесила куче в Раковски

Автор: Plovdiv Now 15500
Три години затвор грозят ромката, обесила куче в Раковски

Ромката, обесила куче в Раковски в края на юни, се изправя пред съда. 52-годишната Анка Маринова се сдоби преди месец с обвинение за причиняване на смърт на животно и то по мъчителен начин. Във вторник идната седмица жената от Раковски ще отговаря за действията си пред магистратите.

Припомняме, че жестоката постъпка беше извършена на 27 юни на една от улиците в населеното място. Ранната сутрин, хора живеещи до къщата на Анка били шокирани от гледката – кучето на Маринова висяло на сезал, обесено на дърво.

Смаяни хората са я попитали „Защо”, а тя само е повдигнала рамене и заявила, че не знае. Още тогава съседи разказаха, че това не е първото зверство на Анка спрямо животни. Преди време на дървета до близките ниви, тя е бесила кучета и котки, хвърляла е новородени в канала.

На 14 януари 52-годишната жена ще се изправи пред Районен съд. Тогава ще стане ясно дали Маринова ще признае вината си или не. Ако признае, Анка ще получи присъда още същия ден.

За проявена жестокост към гръбначно животно, причиняване на смърт противозаконно, тежко или трайно увреждане, като деянието е  по особено мъчителен начин за животното на публично място, законът предвижда лишаване от свобода от една до три години и глоба от две хиляди до пет хиляди лева.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина