Тошо Кръстев, убил приятелят на майка си в Стряма, призна пред съда вината си

Автор: Plovdiv Now 4275
Тошо Кръстев, убил приятелят на майка си в Стряма, призна пред съда вината си

57-годишният Тошо Кръстев, който уби приятелят на майка си в Стряма, призна пред съда вината си и поиска съдебният процес да мине по-бързо. В хода на заседанието неговият защитник представи подписка, с която жители на Стряма подкрепят Тошо Кръстев и заявяват пред съда, че има една много добра характеристична оценка и няма лоши прояви.

Обвиняемият се изправи днес пред Окръжен съд Пловдив с обвинение за умишлено убийство. Ход на разпоредителното заседание бе даден, а защитата адвокат Хранникова, поиска от съда, делото да премине по съкратената процедура. Кръстев пожела да се ползват разпитите на свидетелите от досъдебното производство, като в съда бъдат призовани за разпит само вещите лица. Адвокатката на обвиняемия поиска именно техния разпит, защото има въпроси, касаещи това дали обвиняемият е бил в афект по-време на извършване на престъплението.

Припомняме, че убийството стана август месец миналата година в село Стряма . За престъплението бе задържан 43-годишният Тошо Кръстев, който наръгал любовника на майка си след скандал, провокиран от по-възразстния. Днес в съдебната зала стана ясно, че двамата мъже са били с 3,19 промила алкохол, докато са се карали.

Янко Филипов живеел с майката на Кръстев от няколко години. Жената не била добре със здравето, но въпреки това Янко редовно издевателствал над нея. Често злоупотребявал с алкохол и пиян се карал с жената, като дори я удрял. Една вечер Янко и Тошо били във фургона, в който живеела жената, след като къщата й преди време се срутила. По-вързрастният мъж се напил, започнал да крещи на жената и двамата се скарали.

Тошо отишъл до дома си, за да сготви и два часа по-късно се върнал с яденето, но вече на градус. Докато готвил, изпил три големи ракии. Във фургона заварил майка си и леля си с пияния Янко. Пак се скарали, а Янко взел един кол и се нахвърлил върху майката и сина. Те от своя страна се обадили на 112 и подали оплакване. Патрул на РУ - Раковски открил пияния Филипов и му съставил протокол, в който бил предупреден да не тормози повече семейството. Това обаче още повече разярило Филипов и той се върнал отново с кола при жена си. Скарал се с Тошо, който взел нож и го забил в гърба му. Последвало боричкане, в което по-младият мъж му нанесъл 10 прободни рани. Янко издъхнал преди да дойде линейка, а убиецът се обадил на 112 и съобщил за престъплението. 

Днес в съдебната зала се явиха роднините на убития, като един от тях бе доведен от затвора, за да присъства на делото. Дъщерята на Филипов бе конституирана като частен обвинител в производството, а предявеният й иск за неимуществени вреди в размер на  150 хиляди лева, бе отхвърлен от съдия Нина Кузманова за разглеждане в това производство.

В края на заседанието Кръстев заяви, че ще даде подробни обяснения в следващото заседание. Мярката му за неотклонение „задържане под стража” бе потвърдена от магистратите.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина