Спипаха трафикант с 14 бежанци на АМ “Тракия“ край Раковски

Автор: Plovdiv Now 8094
Спипаха трафикант с 14 бежанци на АМ “Тракия“ край Раковски

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава бързо производство за това, че  днес, на автомагистрала „Тракия“, посока към София, край пловдивското село Белозем са подпомогнати 14 чужденци – граждани на Сирия, противозаконно да преминават през страната.  За тази цел е използван  лек автомобил, марка „Мерцедес“,  управляван от 23-годишен украински гражданин.

Той е бил заловен днес около 10 час, като полицейски патрул спрял за проверка лек микробуса, управляван от 23- годишния младеж. Установено е, че в колата пътували 14 сирийци- всички мъже. В момента се изяснява дали сред тях има непълнолетни. Мигрантите са качени в автомобила от района на община Чирпан. Те са пътували за София с цел да преминат в Сърбия.

Задържаният е влязъл в България в началото на месец март 2023 г. Автомобилът, който е управлявал е с българска регистрация, но е бил собственост на пребиваващ у нас иракски гражданин с хуманитарен статут. Сирийците са пътували в купето, което е било със свалени седалки. Автомобилът е иззет като веществено доказателство по досъдебното производство.

По делото са извършени действия по разследването - оглед на местопроизшествие, с който е иззет лекия автомобил,  разпити на свидетели. Младежът е задържан за 24 часа по Закона за МВР, като предстои да му бъде повдигнато обвинение по горепосочения текст. Извършват се активни действия по разследването.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина