Спецакция в Раковски: 37 акта и 24 фиша получиха шофьори само за няколко часа

Автор: Plovdiv Now 9288
Спецакция в Раковски: 37 акта и 24 фиша получиха шофьори само за няколко часа

Специализирана полицейска операция по линия контрол на пътното движение се проведе на територията на РУ Раковски за времето от 9.00 на 11.01 до 02.00 на 12 януари. Служители на специализирани полицейски сили и пътна полиция са проверили 183 лица и 132 автомобила. Констатирани са 79 нарушения по закона за движение по пътищата. Проверяващите са съставили 37 акта и 24 фиша, съобщиха от пресцентъра на полицията.  

На шестима от пътниците в автомобилите са съставени актове по Закона за българските документи за самоличност. Заснети с камера за превишена скорост са 40 автомобила, като най-високата отчетена скорост над допустимата за движение в населено място е била 115 км.ч.

В рамките на операцията са установени 6 водача, които не са платили глобите си от предишни нарушения. 12 от водачите на МПС са били без поставен обезопасителен колан. При един от водачите направената алкохолна проба е отчела 1.68 промила. Два от проверените автомобили са били технически неизправни, 3 без сключена застраховка Гражданска отговорност, а 5 МПС са нямали годишен технически преглед.

В хода на операцията са установени 2 автомобила със затъмнени предни стъкла, 2 без необходимото техническо оборудване- пожарогасител и аптечка, а един от автомобилите проверяващите са спрели от движение. Един от водачите е санкциониран, затова че е използвал мобилен телефон по време на движение. Също един е съставеният акт за липса на детско столче. Водач на МПС е бил санкциониран и за това, че не е спрял на подаден светлинен и звуков сигнал и се е опитал да осуети проверката.

Съставени са още 30 акта за други нарушения по Закона за  движение по пътищата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина