След битов спор: Мъж запали къща на съсед с коктейл Молотов край Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4902
След битов спор: Мъж запали къща на съсед с коктейл Молотов край Пловдив

Районна прокуратура–Пловдив привлече като обвиняем и задържа 48-годишен мъж за палеж на къща с „коктейл Молотов“ в село Белозем.

На 31 май 2024 г. около 22 ч. в РУ-Раковски бил получен сигнал за горяща къща, намираща се в село Белозем. При пристигане на място полицейските служители установили, че пред дома се намирали собственичката на дома и нейни съседи. Те обяснили, че пожарът тръгнал от покрива на сградата. Огънят бил угасен от пристигналите екипи от Противопожарната служба в Раковски. При извършения оглед били открити остатъци от стъклени бутилки с парцал, напоен в запалителна течност, или т.нар. „коктейл Молотов“.

По досъдебното производство е установено, че по-рано през деня задържаният отправил спрямо собственичката на къщата закани и заплахи, че ще й запали имота.  Те живеели наблизо и имали битов спор. В условията на неотложност е било извършено претърсване и изземване в жилище, обитавано от мъжа. От него били иззети  дрехи и предмети, съотносими към извършеното деяние.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е бил задържан за срок до 72 часа. Действията по разследването продължават.

Снимката е илюстративна

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина