Шофьори се озоваха в арестите в Пловдив и Раковски, опитаха да подкупят полицаи

Автор: Plovdiv Now 5377
Шофьори се озоваха в арестите в Пловдив и Раковски, опитаха да подкупят полицаи

Двама шофьори са задържани след опит да подкупят полицаи в Пловив. 

На бул. „Княгиня Мария Луиза“ в Пловдив, около 21.00 ч. в петък екип на Четвърто РУ спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген“. Зад волана се оказал 49-годишен криминално проявен мъж, който хвърлил две банкноти по 50 лева на задната седалка на служебния автомобил, за да се презастрахова при тестове с технически средства за алкохол и наркотици. Въпреки това проверките са извършени, а пробите са отрицателни. Водачът е отведен за 24 часа в районното управление, образувано е бързо производство.

Ден по-късно, около 17.00ч., на АМ „Тракия“ в района на 152 км посока Бургас служители от сектор „Пътна полиция“ установили, че водач на същата възраст  шофира лек автомобил „Хонда“ със свидетелство за управление на моторно превозно средство, издадено от друга държава и не подменено в законоустановения срок. За да не бъде санкциониран за извършеното нарушение по Закона за движение по пътищата, той предложил на униформените сумата от 65 лева.

Последвал арестът му в РУ Раковски в рамките на започнато бързо производство по чл. 304а от НК. За случаите е уведомена Окръжна прокуратура – Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина