“Седмица на здравето“ в Раковски обучава децата как да живеят здравословно

Автор: Plovdiv Now 9515
“Седмица на здравето“ в Раковски обучава децата как да живеят здравословно

Община Раковски поставя началото на полезна инициатива под наслов „Седмица на здравето" в периода от 8 до 12 април. 

Кампанията стартира по повод Световният ден на здравето – 7 април. Една от първите дейности е свързана с най-малките жители на Раковски. За децата от от 4-та група ще бъдат на куклен театър „Ох, боли“. Горските животни на трупата ще предадат посланието на представлението - как да опазим околната среда чиста, за да не повлияе замърсяването й негативно върху човешкото здраве.

Първолаците ще изготвят „Здравословно букварче“. Малчуганите от съответния клас заедно ще създадат весели странички. Всяка буква трябва да бъде поставена на отделна страница и до нея да се апликира или нарисува плод, зеленчук, който започва с нея. Може да има и стихотворение или гатанка с акцент върху полезните храни.

Третокласниците пък ще редят „Хранителна пирамида“. С помощта на своите учители ще разпределят храните в пирамидата на здравословното хранене. Чрез нея децата ще научат колко е важно да се хранят здравословно, да различават вредните от полезните храни, да правят правилен избор на храна, здравословна за човешкия организъм.

Четвъртокласниците ще подготвят книжка с „Рецепти за здравословно хранене“. Всяко дете ще предложи лист със своя рецепта и после всички ще се сглобят в книжка.

Учениците от пети клас ще събират разделно отпадъци, за да научат повече за влиянието на околната среда върху човешкото здраве. За целта ще им бъдат предоставени хартиени кошчета.

Доброволци от БЧК пък ще дойдат на място, за да покажат на шестокласниците как се оказва първа помощ при травми по време на игра и обработка на рани.

За седмокласниците са подготвени презентация и беседи с активисти на организация „Рето“ на тема: „Животът е безценен, не го заменяй с дрога!“

„В „Седмицата на здравето“ учениците ще повишат здравното си образование, ще научат ценни и полезни съвети за това как да се хранят здравословно. За децата е особено важно да разберат, че и от тях самите зависи да опазват своето здраве и живот.“- коментира заместник – кметът Татяна Бакова.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина