Сърцето на Раковски ще събира капачки в помощ на деца с увреждания

Автор: Валерия Василева 16890
Сърцето на Раковски ще събира капачки в помощ на деца с увреждания

Метално сърце за събиране на капачки за рециклиране подари кметът на Раковски на Центъра за обществена подкрепа в града по случай Свети Валентин - Деня на любовта. Конструкцията ще бъде  част от кампанията на ЦОП - Раковски  „Съпричастен бъди, капачка донеси!“, съобщават от общинската администрация.

Под това мото от Центъра за обществена подкрепа – гр.Раковски призовават за обединение в кампания за събиране на пластмасови капачки с благотворителна цел. Те ще бъдат предадени на фабрика за рециклиране, а с получените средства ще се подпомогне каузата им. Със средствата ще се закупят специализирани съоръжения за деца с увреждания, което ще им даде възможност да играят заедно със своите връстници.

Събират се всякакви капачки: от вода, безалкохолно, козметика, паста за зъби, перилни и почистващи препарати, дори пластмасовата среда на шоколадовите яйца. Те могат да бъдат поставени в голямо метално сърце,  което ще бъде монтирано в центъра на кв.Секирово.

Целите на кампанията са да се промени мисленето спрямо разделното събиране на отпадъци, да се научи обществото, че и малките жестове променят света около нас, да се променят условията за живот на децата в неравностойно положение, да се подобри състоянието на природата и околната среда в България.

" Доброто е заразно,  а мисията на кампанията е да помогне за подобряване на условията за отглеждане и живот на деца със специални грижи. Освен това чрез разделното събиране на отпадъци се опазва околната среда и природата на България. Промяната на разбирането за опазване на околната среда и подкрепа на децата със специални нужди  се съчетава в тази мисия. Нека Раковски  покаже, че може да бъде обединен в тази кауза и да се включим всички в инициативата. ЗАЕДНО МОЖЕМ!"-  аргументира подаръка кметът.

В естествена среда пластмасовите капачки се разлагат от 5 до 80 години. Рециклираната пластмаса пести повече от два пъти електроенергия при производството си.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина