Само с глоба се отърва Анка от Раковски, която обеси кученцето си

Автор: Деница Лещева 14623
Само с глоба се отърва Анка от Раковски, която обеси кученцето си

Много съжалявам! Прекалено много! Това бяха единствените думи пред магистратите на Анка Маринова, която бе обвинена, че е причинила смърт по особено жесток начин на домашния си любимец. Днес тя се изправи пред Районния съд в Пловдив - седем месеца, след като Шаро бе обесен на дърво насред улицата в Раковски. 

През сълзи Анка сподели, че разбира стореното и не желае никога повече да го повтаря. Тя помоли да й бъде наложено минимално наказание. И прокуратурата, и защитата на Маринова поискаха то да бъде заменено с глоба в размер 1000 лв., по реда, определен от закона. Държавното обвинение изтъкна, че фактическата обстановка около случая е напълно изяснена. Адвокатът помоли да бъдат взети впредвид изразеното съжаление и оказаното съдействие в хода на процеса, както и чистото към момента съдебно минало.

52-годишната жена има зад гърба си две присъди - от 2001 и 2002-а година, но към момента е реабилитирана. Самата тя призна пред журналисти, че преди години се опитала да прекоси нелегално границата с Турция, за да отиде при мъжа си, в следствие на което станала клиент на Темида. Тя обаче отрече твърденията на очевидци, видели провесения Шаро пред дома й, че и преди е проявявала жестокост към животни.  

Припомняме, че зверството бе извършено на 27 юни на една от улиците в населеното място. Ранната сутрин, хора живеещи до къщата на Анка били шокирани от гледката – кучето на Маринова висяло на сезал, обесено на дърво.

Смаяни хората са я попитали „Защо”, а тя само е повдигнала рамене и заявила, че не знае. Още тогава очевидци разказаха, че това не е първото зверство от страна на Маринова към животни. Преди време на дървета до близките ниви, тя е бесила кучета и котки, хвърляла е новородени в канала.

В момента Анка гледа още 3 кучета. Твърди, че ги храни и обича и никога не би им сторила зло. Живее със съпруга си, а четирите и внучета също се радвали на четириногите. Няма образование, нито работа - занимава се предимно с домашните си задължения.

В крайна сметка, жената бе освободена от наказателна отговорност. Освен глоба в размер на 100 лв., тя ще трябва да заплати и разноските по съдебно-психиатричната експертиза, в размер 90 лв.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина