Събират вещи за благотворителен базар в помощ на невръстно дете от Раковски

Автор: Plovdiv Now 8645
Събират вещи за благотворителен базар в помощ на невръстно дете от Раковски

Близки и роднини на почти 1-годишния Атанас Нанев молят за помощ. Невръстното детенце е диагностицирано със Синдром на Уест. Благотворителен базар за бебе Наско ще се проведе в Раковски на 22 октомври. За целта доброволци набират различни вещи за базара. 

"Искаме да помолим всички от сърце, които имат пъзели, настолни игри, книги, играчки, аксесоари, домашни вкусотии и др (БЕЗ ДРЕХИ И ОБУВКИ) и не са им нужни, да ги дарят в полза на бебе Наско", посочва Диди Янчева, която е сред хората, набиращи даренията. Всеки желаещ може да се свърже с нея на телефон 0896 35 25 44.

Наско е роден в 32 г.с. от двуплодна бременност. В шестия месец родители му забелязват, че изостава в развитието спрямо близначката си- не може да седи самостоятелно, не се заглежда.

"На 19.07.2023г. постъпихме в УМБАЛ "Св. Георги" за поставяне на диагноза. По време на престоя ни в отделението, започна серия от епилептични спазми, 6-8 пъти дневно с 20-25 пристъпа. Без промяна в приложеното лечение от Кортикостероид, Клоназепам, Леветирацетам. След направено ЕЕГ  установиха малки участъци с класическа хипсаритмия и преобладаващи с модифицирана хипсаритмия. От болницата ни изписват 27.08.2023г. със Синдром на Уест. Българското здравеопазване няма какво вече да направи за нас и потърсихме спасение в Турция за нашето дете. На 27.09.2023г вече бяхме в Acibadem. Още на същия ден му направиха ЕЕГ. Заключението от ЕЕГ-то доказа епилептично разтройство, епилептична енцефалопатия и модифицирана хипсаритмия", разказват родители му. 

Базарът "В помощ на бебе Наско" е насрочен за 22.10.23г. от 9.00ч до 13.00ч на центъра в кв. "Секирово", Раковски. 

"Скъпи дарители, Моля ви да дадете шанс на моето дете! Имаме нужда от вашата морална и финансова подкрепа, за да успеем заедно да върнем Наско здрав и щастлив при неговите две сестрички!", апелират родителите. 

Дарителска сметка:

Банка ДСК
IBAN BG 92 STSA 9300 0030 2810 58
BIC STSABGSF
Титуляр Атанас Нанев

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина