Раковски с нова електронна услуга за автомобилите

Автор: Plovdiv Now 544
Раковски с нова електронна услуга за автомобилите

Калкулатор за изчисляване размера на дължимия данък за превозните средства пусна на сайта си общината в Раковски, за да улесни гражданите да пресметнат каква сума трябва да внесат в местната хазна след промяната на данъчните ставки.

Новата електронна услуга е безплатна и лесна за ползване, уточняват от администрацията. Калкулаторът е наличен в раздела за е-услуги на сайта на общината. Там е публикувано и упътване как да се ползва с уточнение, че формулата, по която се формира данъкът за моторните превозни средства, включва годината на производство, мощността в kW и екологичният стандарт на колата.

Тези данни се посочват в падащото меню на калкулатора. Необходимата информация за превозното средство пък е записана в неговия талон. Срещу индекс В е годината на първата регистрация, според която се изчислява възрастта. Мощността на автомобила в kW пък е посочена в индекс Р.2. Срещу индекс V.9 е екологичният стандарт на колата. Ако срещу него липсва информация, собствениците избират от падащото меню"без екологичен стандарт", разясниха от общината.

Новини

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина