Раковски е с реален шанс да има представител в Европейския парламент

Автор: Plovdiv Now 6309
Раковски е с реален шанс да има представител в Европейския парламент

Община Раковски е с реален шанс да има свой представител в Европейския Парламент. След тегленето на жребия за номер в бюлетината на партиите участващи в надпреварата за избор на евродепутати номерът в листата на народния представител от ГЕРБ- Пловдив област или както си го наричат раковчани „нашия депутат“  Младен Шишков съвпадна с номера на партията.

ГЕРБ е с №12 на бюлетината , а Младен Шишков е с номер на преференция 112.

Преференцията съчетава стремежа на хората да избират личности с навика да се гласува за партии и политики. Преференцията също е вид мажоритарност, макар и в известен смисъл ограничена, заради високия праг. Преференцията се явява особен хибрид между крайностите на чисто мажоритарния вот и чисто партийните листи.

„Не е възможно всички да бъдем поставени на челни позиции, но фактът, че Община Раковски получава 12 място от общо 17 кандидати от цялата страна е достатъчно показателен. От 265 общини, нашата малка и сплотена община получава това огромно признание. Кандидатурата ни е ясно послание за уважението на централната власт към католическата общност в България.“ – заяви Младен Шишков по повод мястото му в евролистата.

Източник: r-news.bg.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина