Проверяват директора на училището в Стряма, след инцидента между деца с остър предмет

Автор: TrafficNews 8474
Проверяват директора на училището в Стряма, след инцидента между деца с остър предмет

Проверяват директора на училището, в което деца размахваха остър предмет на техен съученик в Стряма. Ще бъде извършена проверка на ръководно-контролната дейност на директора на Основно училище „Отец Паисий” за година назад.

Това се случва след поредния случай на агресия в училището, за което родители сигнализираха до медията ни. Припомняме, че преди месец с TrafficNews се свързаха родители, които разказаха, че към детето им е било насочен нож, както и че то е било обект на системен тормоз от негови съученици. Те заявиха, че това не е първият случай, в който бива проявена агресия под някаква форма сред учениците, както и че директорът не прави нищо, за да предотврати подобен тип прояви.

Родителите разказаха, че след случката, директорът казал „Е, какво, нали не са убили никого“, което допълнително според тях е затвърдило тяхната теория, че не иска да се ангажира по никакъв начин с проблемите в училище.

„Той трябва да намери решение на подобен тип проблеми, а не да неглижира ситуацията и да прави подобни коментари. Другото му скандално твърдение е, че не е било нож, а белачка за зеленчуци“, добавят родителите.

Проверка е установила, че предметът, който е бил размахван в часа по математика е шивашка клъцка.

Родителите, чийто деца са станали обект на тормоз са внесли подписка освен в РУО-Пловдив, така и в Община „Раковски“, като подписите, които са събрали са 640.

„Учителите са страхотни, но с неговото управление нещата куцат. Децата ни не ходят спокойни на училище. Постоянно има някакви драми, а той не взема никакви мерки и много от учениците проявяват своеволия, мислят се за безнаказани, което не е нормално”, коментират още родителите.

 

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина