Децата на Белозем се потопиха в магията на приказките СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 7260
Децата на Белозем се потопиха в магията на приказките СНИМКИ

Приказки от времето на нашите баби чуха децата в Белозем. Малчуганите от ОУ "Гео Милев" се включиха в Националната седмица на четенето, наситена с разнообразни и интересни мероприятия и дейности. Всеки ден от изминалата седмица развълнува учители и ученици с различни по характер инициативи.

Бившата детска учителка Петрана Иванова въведе учениците във вселената на приказките. Въображаемите герои и светът, в който мечтите се сбъдват, бяха представени на подготвителните групи в детската рубрика „Баба разказва приказки”. 

Втория ден от седмицата първокласниците прекараха в училищната библиотека, където ученици от четвърти клас ги запознаха с творчество на Дора Габе, като им рецитираха нейни стихове. Ден след това се проведе и състезанието „Познай коя е приказката ?”. 

Най-добрите четци и разказвачи сред учениците бяха наградени вчера. Грамоти получиха деца от четвъртите класове, които се надпреварваха помежду си, за да прочетат и разкажат най-интересните истории. 

Второкласниците пък се включиха в ползотворна акция по-рано днес. Тедариха 20 книжки за училищната библиотека.

Като финал на дейностите за Седмицата на четенето учениците от групите – ЦДО устроиха богата изложба с илюстрации от любими книги.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина