Превръщат терен край Белозем в чудна база за отдих и спорт

Автор: Соня Желязкова 8227
Превръщат терен край Белозем в чудна база за отдих и спорт

Изграждат база за отдих и спортни дейности в местността „Джатов мост“ край Белозем. Възложители са Таня и Венко Пачови, познати в региона като оризопроизводители, управляващи дружество „Агриндо“ ЕООД. Намерението им е да облагородят техен частен имот от малко над 18 дка, който се намира на 2 км. от населеното място.

В терена се планува да бъдат изградени къщи за отдих с капацитет до 50 души, спортни площадки и заведение за обществено хранене. Постройките ще бъдат дървени – тип бунгала, с размер от 40 кв.м.. Предвидено е да бъдат 10 на брой и инсталирани върху бетонови площадки. Ресторантът ще бъде с площ около 200 кв.м. и ще работи сезонно през топлите месеци.

Инвеститорът има намерение да обособи спортен терен, в който да комбинира игрище за тенис на корт, волейбол, баскетбол и фитнес на открито. Планува се изграждането и на детска площадка, пейки с беседки и малки кътчета за отдих.

За електрифицирането на базата ще бъде изграден трафопост, а битово-хигиенните нужди ще се покриват чрез сондажен кладенец, изкопан на 25м. дълбочина. В инвестиционното предложение е посочено още, че отпадните води ще бъдат пречиствани в локално съоръжение и след това зауствани в почвата. Не се предвиждат вреди за околната среда, тъй като имотът не се намира в близост до защитени зони.

Предстои РИОСВ-Пловдив да вземе решение дали инвестиционното предложение на Таня и Венко Пачови подлежи на процедура по ОВОС/Оценка за въздействие върху околната среда/.

Водеща снимка: Илюстративна 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина