Полицейските шефове Гребенаров, Илков и Златанов с високи отличия след посещението на папата

Автор: Парашкева Иванова 23602
Полицейските шефове Гребенаров, Илков и Златанов с високи отличия след посещението на папата

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов награди зам. директора на Главна дирекция Национална полиция ст. комисар Гребенаров, директора на Областната дирекция на МВР в Пловдив ст. комисар Атанас Илков и ст. комисар Антон Златанов – зам.-директор на СДВР за  проявен висок професионализъм по време на посещението на папа Франциск в България. Гребенаров е получил почетно отличие „За доблест и заслуги“ – I степен, а Илков и Златанов са наградени  с почетно отличие „За доблест и заслуги“ – III степен.

Министър Маринов  изказа благодарност  и към всички други служители, ангажирани и работили по време на посещението. "Със своите професионални действия гарантирахме сигурност, доказахме, че сме държава с високо ниво на обществен ред", коментира вътрешният министър  и благодари на всички служители, работили на терен по време на визитата.

По време на церемонията бяха наградени и служители, участвали в разкриването и неутрализирането на организираната престъпна група, извършвала телефонни измами на територията на страната. "С особена благодарност се обръщам и към  главния изпълнителен директор на БТК-ЕАД. Служителите на мобилния оператор ни оказаха изключително съдействие, заяви министър Младен Маринов на награждаването. За организираната и проведена  оперативна работа вътрешният министър отличи началника на сектор „Измами“ в ГДНП гл.инспектор Златка Падинкова с огнестрелно оръжие, а колегата й - инспектор Ивайло Стойчев, с почетен знак на МВР - III степен. В знак на признателност към оказаната конкретна помощ на МВР в проведените действия по операцията, министър Маринов връчи на Атанас Добрев – гл. изпълнителен директор на БТК-ЕАД, почетен медал на МВР. "Разкриването на престъпната схема е нагледен пример и доказателство как  заедно можем да бъдем ефективни в противодействието на престъпността", заяви министър Маринов и изрази увереност това сътрудничество да продължи.

На церемонията присъстваха заместник-министрите Красимир Ципов и Стефан Балабанов, главният секретар на МВР гл.комисар Ивайло Иванов и заместникът му гл.комисар Георги Арабаджиев, директорът на ГД „Национална полиция“ гл. комисар Христо Терзийски.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина