Павел Гуджеров развя знамето на Раковски на три места в Непал

Автор: Plovdiv Now 7733
Павел Гуджеров развя знамето на Раковски на три места в Непал

Експедиция Непал е 100% успешна, съобщи кметът на община Раковски Павел Гуджеров. Ето какво разказва той за поредното преодоляно предизвикателство:

 Три бяха задачите който си поставихме в самото начало, знамето на Община Раковски да изгрее над: 1. Базовия лагер на Еверест 5364 метра 2. Връх Кала патар 5644 метра, 3. Връх Айланд пийк 6189 метра - защото докога ще седим без 6-хилядник.

 Приключението Айслънд пийк беше страхотно. Обща продължителност около 19 часа от базов лагер до върха и връщане обратно в село Чукинг. Включваше около 500 метра ледено и скално катерене, както и спускане на рапел. Препоръчвам го на всички търсачи на силни усещания и хора, които искат да тестват себе си. Трите задачи бяха изпълнени с бонус към това, че запознахме с най-великия алпинист на нашето време Nirmal Purja Fans , също така къде другаде да срещнеш най-добрата българска алпинистка Silvia Azdreeva ако не в Непал.

Успяхме да отдадем почит на великия българаки алпинист Христо Проданов и Скот Фишър, да видим един нов свят и да създадем нови приятелства. Видяхме с очите могъщия Еверест, Лхотце Ама Даблам и още много от красотите на Непал.

Благодарим на Господ, че се качихме и слезнахме здрави от всички предвидени дестинаци. Благодарим на нашия чудесен водач Георги Божинов, както и на непалския ни водач Angs Chiring Sherp. Благодарим сърдечно на Боксов Клуб "Пашкулов" Раковски за чудесната физическа подготовка която получихме.

Сърдечно благодарим на семейство, всички близки и приятели, които ни стискаха палци по време на непалското ни приключение. Сега за нас следва дългото слизане от планината и прибиране вкъщи. Предстои ни да се отдадем на семейатво, работа и много тренировки преди следващото предизвикателство.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина