Папа Франциск каца с хеликоптер в Раковски, дава Първо причастие на 40 деца

Автор: Plovdiv Now 15330
Папа Франциск каца с хеликоптер в Раковски, дава Първо причастие на 40 деца

Около 50 000 гости очаква Раковски на 6 май, когато папа Франциск ще гостува в града. Светият отец ще кацне в града с хеликоптер от София, пише 24 часа. 

Първо причастие от папата ще получат 40 деца от Раковски.

"Децата са 7-8-годишни и много се вълнуват, че този свят за тях момент ще бъде в присъствието на главата на Римокатолическата църква", заяви отец Младен от храма "Пресвето сърце Исусово". Той призна, че готвят дарове за понтифика, които обаче трябва да са съобразени с изискванията на църквата.

На 14 януари един от свещениците в Раковски отец Димитър ще посети Ватикана, за да получи подробни указания за посещението на папа Франциск. Там ще му бъде разяснено какви песни ще се пеят, времетраенето на богослужението, както и какъв трон да се изработи за светия отец.

При визитата на папа Йоан Павел Втори в Пловдив през 2002 г. беше направен трон, чиито крака завършваха с лъвски лапи, припомнят очевидци. "Готвим се усилено. Цял папа на крака ни идва, това е грандиозно събитие, което се случва веднъж в живота", вълнува се и кметът на Раковски Павел Гуджеров.

Припомняме, че в последните дни от миналата година правителството отпусна на община Раковски 2,5 млн. лева за папската визита. С парите ще бъдат благоустроени 9 улици, които никога не са виждали асфалт. В момента върви процедура за избор на изпълнител и ако няма обжалване, стартира работата.

"Ще бъдат изградени тротоари и положена настилка, тъй като в момента са на пръст", посочи кметът. Той очаква поне 50 000 да дойдат в Раковски от страната и чужбина. Още преди да стане ясно, че Светият отец ще гостува, площадът и централната част на градчето били преобразени с 1 млн. лева. Премахната е старата настилка, оформени са градинки, направено е ново осветление и е изграден сух фонтан. Самият Гуджеров призна, че чака списък със задачи.

"Всичко ще освежим и лъснем до блясък", зарича се Гуджеров. Папа Франциск ще посети храмовете в кв. Генерал Николаево и в Секирово. Тъй като папата ще пристигне и отлети с хеликоптер, не се предвижда той да посети Пловдив. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина