Осъдиха трима, хванати с мигранти край Белозем, плащат и стойността на колите

Автор: Plovdiv Now 6023
Осъдиха трима, хванати с мигранти край Белозем, плащат и стойността на колите

По досъдебни производства Районна прокуратура- Пловдив осъди трима чужденци за подпомагане на мигранти да преминат незаконно през страната, наложени са им  били и глоби за автомобилите.

По досъдебно производство е осъден 32-годишен турски гражданин, за това, че на 13 август 2023 г. в района на км 152 на автомагистрала „Тракия“, в землището на  село Белозем, противозаконно е подпомогнал 23 чужденци - граждани на Афганистан, да преминат незаконно през страната. Деянието е извършено чрез използване превозно средство – влекач, с прикачено полуремарк .

Така Районен съд-Пловдив е наложил на обвиняемия наказание от 2 години и 10 месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 5 години и глоба от 5000 лева. На 32-годишния е наложена и глоба в размер на пазарната стойност на превозното средство, с което е извършено престъплението и което не е негова собственост, а именно 96 160 лева.

По друго досъдебно производство на Районна прокуратура-Пловдив е осъден  40-годишният гражданин на Азербайджан, за това, че на 23 август 2023 г. на км 125 на автомагистрала „Тракия“ в землището на село Труд, е подпомогнал трима чужденци - сириец, палестинец и гражданин на Йемен, да преминават незаконно през страната. Деянието е извършено чрез използване на автомобил. Съдът  е наложил на обвиняемия наказание от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години. На 40-годишния  е наложена глоба в размер на пазарната стойност на превозното средство, с което е извършено престъплението и което не е негова собственост, а именно 40 700 лева. 

По досъдебно производство на Районна прокуратура-Пловдив е осъден и третият каналджия, който е 20-годишен гражданин на Молдова. На 14 август 2023 г. на км 148 на автомагистрала „Тракия“, в землището на село Шишманци, противозаконно е подпомогнал като е превозвал 6 сирийци, да преминават в страната чрез използване на автомобил.

Районен съд-Пловдив е определил наказание на мъжа от 1 година и 11 месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 4 години и глоба от 2500 лева. На младежа е наложена глоба и в размер на пазарната стойност на превозното средство, което не е негова собственост  а именно 3474 лева.

Тримата чужденци са управлявали автомобилите и са пътували в посока към София. Те са били спрени от полицейски патрули в различни райони на автомагистрала „Тракия“. Автомобилите не са били тяхна собственост, поради което им е наложена глоба в размер на пазарната стойност на колите. Моторните превозни средства са върнати на собствениците им. Наказанията по трите досъдебни производства са наложени по споразумения, одобрени от

Районен съд-Пловдив. Определенията на съда са окончателни.  

Снимката е илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина