Одобриха 3 проекта за училища и детска градина в Раковски за 4 млн. лева

Автор: Plovdiv Now 4978
Одобриха 3 проекта за училища и детска градина в Раковски за 4 млн. лева

Одобрени са цели три проекта в Раковски, на обща стойност близо 4 млн. лева, по Програмата за изграждане, пристрояване надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2024-2027 г. Добрата новина съобщи депутатът Младен Шишков.

С тези средства ОУ "Христо Смирненски" ще изгради пристройка с четири нови класни стаи, както и надстройка с две класни стаи, библиотека, сензорна стая, зала за психомоторика, логопедичен кабинет и стая за занимания по интереси.

ОУ "Христо Ботев" ще обнови оградата на училището и ще ремонтира, и обзаведе сградата на бившия фитнес, в която ще бъдат обособени общо 5 класни стаи. В същата сграда ще бъде изграден и училищен СТЕМ център, за който вече има одобрена концепция и предстои сключване на договор за начало на изпълнението му.

А децата, които се възпитават в новата Детска градина „Феникс“, ще имат възможността да спортуват в чисто нов физкултурен салон. Ще бъде изградена и нова кухня. Детската градина ще бъде разширена с още две яслени групи.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина