Нова социална услуга в Раковски ще обгрижва хора в нужда по домовете

Автор: Plovdiv Now 5803
Нова социална услуга в Раковски ще обгрижва хора в нужда по домовете

Община Раковски кандитства за нова социална и здравна услуга „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания “ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ към Министерството на труда и социалните грижи.

Целта е подобряване на качеството на живот и възможностите за социално включване на лицата с увреждания и на възрастните хора чрез осигуряване на мрежа от услуги в домашна среда и изграждане на подходящ материален и кадрови капацитет за предоставянето им.

Специфичната цел на новата социална услуга е да се изгради модел за патронажни грижи за възрастни хора и лица с увреждания, включително с хронични заболявания и трайни увреждания за осигуряване на почасови мобилни интегрирани здравни и социални услуги в техните домове.

От услугата ще могат да се възползват 68 възрастни хора над 65-годишна възраст с ограничения или в невъзможност за самообслужване, както и хора с увреждания и техните семейства. Стойността на проекта е 203 000 лева.

Интегрираните услуги ще се предоставят за период от 12 месеца, а всяко лице ще може да се възползва от тях в рамките на 2 часа дневно. Активното предоставяне на услугата "Патронажна грижа" ще започне през летните месеци и есента на тази година.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина