Нов живот получи старият часовник в Белозем СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 7346
Нов живот получи старият часовник в Белозем СНИМКИ

През далечната 1986 г. набор 1936 решават да дарят часовник на НЧ "Просвета“ в село Белозем за своята 50-годишнина, за да увековечат и съхранят своят дух през времето. За съжаление часовникът не е работил дълги години.

След смяната на ръководството на читалището, новото настоятелство още след първо събрание взима решение този часовник да бъде реставриран.

Генчо Тодоров и екипът му поставят информационна LED табела, на която има час, дата, температура и реклама, която може да се сменя по желание. Тази информационна табела (часовник) е монтирана вътре в стария часовник, за да се запази облика и да изглежда както преди, поне на пръв поглед.

След пребоядисване, освежаване и пълно реставриране старият часовник заживява в нов живот. От настоятелството изпращат покани на всички 20 наборници 1936 г., като 5 от тях присъстват на монтирането на реликвата. Това са Нейко Димитров, Кръстьо Стефанов, Йозо Чонков, Христо Дойчинов и Минка Тодорова.

Поставянето на новата придобивка отприщва много спомени за отминали години, които младите слушат в захлас. След почерпка и снимка пред часовника както преди 32 години, порасналите абитуриенти благодариха за гостоприемството, уважението и затова, че духът на набор 36 е запазен в Белозем, предаде r-news.bg.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина