Нов физкултурен салон и площадка за екстремни спортове в Раковски, спечелени са проекти

Автор: Plovdiv Now 6215
Нов физкултурен салон и площадка за екстремни спортове в Раковски, спечелени са проекти

Два нови одобрени проекта радват жителите на община Раковски. Единият от тях е за изграждането на нов физкултурен салон на ОУ“Гео Милев“ в Белозем, а другият  - за площадка за екстремни спортове в Раковски.

Проектите са одобрени от Държавен фонд „Земеделие“ по Програмата за развитие на селските райони с подмярка „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове по мащаби инфраструктура“ и „Основни услуги и обновяване на селата и селските райони“.

Новият физкултурен салон на училището в Белозем ще бъде построен и оборудван с всичко необходимо за функционирането му. Стойността на проекта е 484 427,46 лв.

Площадката за екстремни спортове ще включва скейт и байк шанца и ще бъде изградена на терена на обособения огромен спортен център между двата квартала на Раковски „Секирово“ и „Ген.Николаево“. Стойността на одобрения проект е 81 978,30 лв. В новоизграждащият се мащабен спортен център вече има изградени волейболни игрища, предстои откриването на две футболни такива заложени в бюджетната програма на общината, а в бъдеще ще бъде построен и голям градски плувен басейн. Към спортният комплекс ще има обособени и 66 паркоместа.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина