Няма подаден сигнал след инцидента с нож в училището в Стряма

Автор: Plovdiv Now 7486
Няма подаден сигнал след инцидента с нож в училището в Стряма

Няма подаден сигнал след инцидента с нож в училището в Стряма до Регионалното управление на образованието- Пловдив. Това заяви пред TrafficNews началникът на РУО-Пловдив Ваня Киркова. Тя коментира, че не са получавали никаква жалба, както твърдят родителите на децата.

Припомняме, че преди дни родители се свързаха с нас, за да разкажат за инцидента, случил се в Основно училище „Отец Паисий” в село Стряма. Споделиха, че две деца от 2-ри „а” клас от известно време проявяват агресия и се държат непристойно със съучениците си. Съобщиха за системен тормоз, бой, обиди и грубо поведение, като нещата са ескалирали преди няколко дни, когато двете момчета са изкарали нож в часа по математика.

Родителите, чийто деца са станали обект на тормоз настояват въпросните ученици да бъдат изключени, тъй като се страхуват да изпращат децата си на училище.

„Моля да се вземат някакви мерки за изключването на децата. От една година тормозят детето ми. Бият го, заплашват го, че братята им били по-големи и ще го пребият, ядат закуски и плюят парчета храна върху детето ми. Бъркат в чантата му, в шкафчетата и тормозят целия клас. Всички деца са стресирани. Омръзна ми да се оплаквам на директора, психоложки да работят с тях, но да няма никаква промяна”, споделя майка на детето.

Бащата на момчето твърди, че дори децата са опрели ножа във врата на детето му, а когато съобщили до директора за случилото се, той казал „Е, нали не са убили никого”.

Споделят, че това далеч не е първият случай, в който е имало подобни прояви на непристойно поведение. Други родители също се оплакаха от различни случаи на агресия, в които са липсвали адекватни мерки.

„Той не обръща внимание на проблемите. Учителите са страхотни, но с неговото управление нещата куцат. Децата ни не ходят спокойни на училище. Постоянно има някакви драми, а той не взема никакви мерки и много от учениците проявяват своеволия, мислят се за безнаказани, което не е нормално. Разбрахме, че директорът представя различна версия, но тя е далеч от истината”, коментират още родителите.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина