НАП погна 110 заведения край Пловдив, дискотека в Раковски също е в “черния“ списък

Автор: Валерия Василева 11318
НАП погна 110 заведения край Пловдив, дискотека в Раковски също е в “черния“ списък

Акциите на НАП в Пловдив и региона не спират. Служителите на приходната агенция са посетили стотици обекти в цялата страна през изминалата седмица. Около 110 са обектите, влизащи в обхвата на Пловдивската териториална дирекция, в които са установени нарушения. 

В "черните" списъци попада и дискотека "Скрийм" в Раковски. Заведението, намиращо се на улица "Георги Раковски", попада в списъка на обектите, предвидени за запечатване, като не се знае за колко време ще бъде наложена строгата санкция.

Наш репортер потърси за коментар управителя на клуба, който обясни, че става дума за човешка грешка. По думите му проверката била извършена в събота вечерта, като било констатирано едно единствено нарушение. 

"По принцип нямам проблеми в дискотеката. Единствената грешка бе, че не съм получил обаждане от фирмата, която поддържа фискалното ми устройство, за да си подновя договора. То обаче работеше безпроблемно. При проверката хората установиха, че моето устройство няма връзка с НАП. На секундата ги оборих, като им представих касовите книги и всичката документация", сподели той. Документацията била изрядна, а собственикът бил поканен в агенцията тази седмица. Договорът с фирмата, отговаряща за поддръжката на касовия апарат, бил подновен още в понеделник. 

Заведение в центъра на Асеновград също е било ударено през изминалата седмица. Кафенето се намира на улица „Трети март”.

В Пловдив заплашени с принудителна мярка запечатване се оказаха магазин за хранителни стоки в ЖР Тракия и дентален кабинет. Зъболекарският офис е бил посетен от данъчни, които са констатирали нарушения. Фирмата е вписана в списъците на агенцията, като не се знае каква ще е санкцията спрямо нея

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина