Младшите посланици на Европейския парламент от Раковски посещават училищата

Автор: Plovdiv Now 5625
Младшите  посланици на Европейския парламент от Раковски посещават  училищата

Учениците от Професионалната гимназия "Петър Парчевич" в Раковски, които станаха младши посланици на Европейския парламент, проведоха среща със седмокласниците от ОУ "Христо Ботев" в града. Дискутирана беше темата "Цели и ценности на Европейския съюз".

Припомняме, че през месец март посланиците посетиха Народното събрание на Република България. "Именно тези емоции донесоха цветност в учебния ни ден" коментираха развълнуваните ученици, които представиха пред възпитаниците на ОУ "Христо Ботев" презентация относно "Целите и ценностите на ЕС".

" Смятам, че именно такива срещи са в основата на превенцията от противообществени прояви на подрастващите граждани на общината, когато по-малките ученици видят, че по-големите от тях са дисциплинирани любознателни и отговорни, тогава много по-лесно ще е и те да израснат достойни граждани, с които община Раковски да се гордее - коментира Секретарят на МКБППМН - Раковски - Веселин Делипетров, по чиято инициатива се състоя срещата.

Учениците от ПГ "Петър Парчевич" подготвиха и лакомства за по-малките си приятели за да може срещата да придобие и сладък финал.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина