Младият елит на Раковски се събра в младежки съвет

Автор: Plovdiv Now 5036
Младият елит на Раковски се събра в младежки съвет

Будните, интелигентни и амбициозни млади хора от Раковски се събраха в нова организация - младежки общински съвет, която ще им даде възможност да участват в обществения живот на града.

Това е неформална група, обединени на доброволен принцип и от желанието за развитие. съветът функционира към общинската администрация, като представя и търси решения чрез провеждане на неформални образователни дейности и дискусии.

В бъдещите планове на младите общественици влизат  реализиране на идеи, кампании, работа по различни проекти и направления, организиране на „сблъсъци” на различни теми.

Създаването на съвета има амбициозната цел да подготви "банка кадри", които  след завършването на образованието си да останат и да се реализират професионално и в личен план в родния Раковски. 

"Желанието ми е да предоставим  възможност на младите хора за добиване и показване на организационен опит в работа с различни институции  и в частния бизнес. Радвам се, когато виждам толкова  млади хора  на сбирките .Това показва, че те  се интересуват от случващото се в града и общината ни. Това никак не е случайно, защото младите хора усещат пулса на времето много по-лесно, много по-добре. Нашите очаквания към тях са изключително високи. Не бива да се  притесняват и да ни търсят винаги за съвет и за подкрепа. Младежките политики са гаранция за бъдещото развитие на всички ни. "- коментира кметът на община Раковски.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина