Мъжът, убил приятеля на майка си в Стряма, предпочете да остане в ареста

Автор: Plovdiv Now 5890
Мъжът, убил приятеля на майка си в Стряма, предпочете да остане в ареста

43-годишният Тошо Кръстев, наръгал 57- годишния приятел на майка си в Стряма, е решил да не обжалва ареста си пред Апелативен съд-Пловдив, научи TrafficNews. Преди дни първа инстанция наложи на мъжа най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”, като това решение можеше да бъде обжалвано на втора инстанция, но мъжът е преценил, че не желае да се изправя пред апелативните магистрати.

Окръжна прокуратура му е повдигнала обвинение по чл. 115 за предумишлено убийство.

Убийството е станало в сряда срещу четвъртък, час след полунощ. Янко Филипов живеел с майката на Кръстев от няколко години. Жената не била добре със здравето, но въпреки това Янко редовно издевателствал над нея. Често злоупотребявал с алкохол и пиян се карал с жената, като дори я удрял. В сряда вечерта Янко и Тошо били във фургона, в който живеела жената, след като къщата й преди време се срутила. По-вързрастният мъж се напил, започнал да крещи на жената и двамата се скарали.

Тошо отишъл до дома си, за да сготви и два часа по-късно се върнал с яденето, но вече на градус. Докато готвил, изпил три големи ракии. Във фургона заварил майка си и леля си с пияния Янко. Пак се скарали, а Янко взел един кол и се нахвърлил върху майката и сина. Те от своя страна се обадили на 112 и подали оплакване. Патрул на РУ - Раковски открил пияния Филипов и му съставил протокол, в който бил предупреден да не тормози повече семейството. Това обаче още повече разярило Филипов и той се върнал отново с кола при жена си. Скарал се с Тошо, който взел нож и го забил в гърба му. Последвало боричкане, в което по-младият мъж му нанесъл 10 прободни рани. Янко издъхнал преди да дойде линейка, а убиецът се обадил на 112 и съобщил за престъплението. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина