Мъж от Раковски заразен с коронавирус, какво е положението до момента в Пловдивско?

Автор: Plovdiv Now 74740
Мъж от Раковски заразен с коронавирус, какво е положението до момента в Пловдивско?

За последните 8 дни в Пловдив и областта има само 1 нов регистриран случай на COVID-19. Той бе обявен на вчерашния брифинг на Националния оперативен щаб. Става дума за мъж на 57 години от Раковски, който е хоспитализиран в УМБАЛ "Св. Георги".

Това стана ясно след днешното заседание на Областния медицински щаб. 

"Най-добрата новина е, че за последните 8 дни са направени 1386 теста, а само 1 от тях е положителен", посочи областния управител Дани Каназирева.

Заради отстъплението на коронавируса и по указания на Националния оперативен щаб в Пловдивска област вече ще се настаняват пациенти с COVID-19 само в две болници - УМБАЛ "Св. Георги" и УМБАЛ "Каспела". 

"Благодаря за добрата организация на РЗИ, всички болници, които се включиха, и най-вече на тези, които приеха най-много пациенти - от началото на пандемията 34 души бяха хоспитализирани в УМБАЛ "Св. Георги", 20 в "Пълмед", 10 в "Каспела", 2 души в "Св. Каридат" и 1 пациент в болницата в Карлово", посочи Дани Каназирева. 

Всички останали болници ще са длъжни да имат изолирано помещение, където да бъде изолиран временно постъпващ пациент, за който лекарите считат, че има симптоматика и е съмнителен за COVID-19. Иначе всички болници могат да се върнат към нормалното си функциониране, но все пак в срок до 48 часа при покачване на заболеваемостта, те ще трябва да бъдат в готовност отново да приемат пациенти. 

Общо 93 са регистрираните случаи в областта от 13 март насам. От тях 55 души са оздравели, 31 души са на домашно лечение, а 12 са хоспитализирани. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина